Mijn speelveld

De wereld verandert in een 'fast moving team game' op een 'high competitive global level playing field'. De hele wereld is met elkaar in competitie, prestaties worden alleen nog samen neergezet en de dynamiek neemt alleen maar toe.  De wereld vertoont steeds meer overeenkomsten met dynamische teamsporten op internationaal niveau. Om het beste uit jezelf en je teams te halen kan daarom veel geleerd worden van deze sporten.

Het spel

De essentie om op dit speelveld succesvol samen te spelen is snel, in het moment, diversiteit in kennis en kunde samenbrengen om zo situaties op te lossen, en nieuwe kansen te creëren en verzilveren die niemand alleen had kunnen realiseren.

De spelers

Dit vereist een gemotiveerde groep spelers die goed in staat zijn onder druk hun taken geconcentreerd uit te blijven voeren terwijl zij samen ontdekken hoe het beter kan. Een team in flow dat letterlijk 'in de wedstrijd en het seizoen kan groeien'.

De coach

Een inspirerende coach die een veilige en tegelijk uitdagende omgeving kan creëren is daarvoor een belangrijke conditie. Iemand die weet hoe grenzen te overbruggen, hoe het snel leren van fouten te stimuleren, hoe een positieve mindset te creëren en hoe met elkaar nieuwe gedeelde kennis en inzichten te ontwikkelen.

Het doel

Het is mijn ambitie om in de rol van manager, trainer of coach met diverse groepen mensen op dit speelveld uitzonderlijke teamprestaties te realiseren. Dit door van de samenwerking een onvergetelijk avontuur van te maken waar we allemaal als persoon sterker van worden. Daarbij maak ik  gebruik van universele principes die ik als speler en coach van de dynamische team-topsport handbal ervaren heb en waarvoor ik in het vakgebied managementwetenschappen wetenschappelijke onderbouwing gevonden heb.