20 principes ‘to #thrive’ – principe 8 “versterk en benut je netwerk”

Dus het is je gelukt een omgeving te vinden die je kansen geeft, die je op de proef stelt. Bam, daar is je eerste teleurstelling. Je faalt en je faalt weer. Je probeert maar weet niet hoe het obstakel te overwinnen. Je hebt geen idee hoe verder. Principe 8 "versterk en benut je netwerk".

Principe 8 Versterk en benut je netwerk

Eigenlijk was ik te klein en te licht om mijn doel te bereiken, om mijn droom te realiseren. Ik werd 'omver' gelopen op het veld. Kon mijn mannetje niet staan. Aan mijn beperkte lengte kon ik niet meer doen dan niet in spelsituaties terecht komen waarvoor lengte vereist was. Juist networkdoor terug te vallen om een van mijn kwaliteiten, mijn snelheid, kon ik dit realiseren. Gebrek aan gewicht was een kwestie van veel krachttraining om massa te winnen. Ik wilde dit echter niet ten koste van mijn snelheid laten gaan. Hoe kon ik dit obstakel overwinnen, hoe kwam ik aan een goed programma? Via mijn studie aan de Johan Cruyff Universitiy kwam ik in contact met Ben Vet, op dat moment een van de beste kracht- en conditietrainers uit de Nederlandse atletiek. Hij heeft een geperiodiseerd programma voor me opgesteld. Een jaar later was ik niet alleen zwaarder, ik was ook sterker, sneller en sprong hoger. Ik ging fysieke duels winnen, ook van veel grotere en zwaardere kerels. Ik had een van de voornaamste obstakels om mijn doel te realiseren overwonnen. Dit versterkte mijn geloof in eigen kunnen.

De kampioenen van de toekomst zijn degenen die het snelst leren en innoveren, die het snelst obstakels weten te overwinnen. Degenen die daarvoor het snelst de juiste informatie weten te verzamelen en benutten. Dat vereist de kracht van het netwerk te gebruiken. Niet alles zelf willen bedenken of beheersen maar de durf hebben om je kwetsbaar op te stellen, hulp te vragen en te delen. Het snel toegang hebben tot en benutten van experts en hun kennis is een cruciaal principe om te groeien en bloeien. Het is een van de HR-trends 2015 die Tempo Team vermeldt in hun  RED report (Recruitment & Employment Developments 2015).

 

Geef een reactie