20 principes ‘to #thrive’ – principe 7 “vind een omgeving die jou kansen geeft”

Je hebt plezier in wat je doet, je kent je sterktes, je wordt uitgedaagd door je collega's, je verzorgt jezelf goed, je weet wat je wilt, je hebt een droom voor ogen en je hebt een mentor die  helpt. Principe 7 "vind een omgeving die  jou kansen geeft."

7. Vind een omgeving die jou kansen geeft

Trainers komen en gaan. Als speler wilde ik me blijven ontwikkelen in de richting die ik gekozen had. Hoewel er een periode aanbrak waarin de club waar ik speelde (V&L) niet meespeelde om de prijzen bleef de club mij de kans geven mij op eredivisie niveau verder te ontwikkelen. Ze boden mij de ideale leeromgeving. De bestuurders en technisch managers van die tijd ben ik daar zeer dankbaar voor. In het speciaal Gum Geuskens, Gabrie Rietbroek, Frank van Buren en Jan Smeelen.mindset-comfortzone

Een goede leeromgeving is een veeleisende omgeving en tegelijk een omgeving waar je de
ruimte krijgt fouten te maken. Een omgeving die je kansen biedt om buiten je comfortzone te stappen terwijl je de rugdekking voelt in het geval het mis mocht gaan. Het is een omgeving die je de normen van presteren laat ervaren en zo op impliciete wijze eigen laat maken. Die je de gelegenheid geeft de skills eigen te maken die gevraagd worden om in de nabije toekomst (Bron. Economic Forum) je talenten te laten renderen om zo uit te groeien tot wie jij kunt zijn.  Een omgeving die weet dat daarvoor niet alleen training maar o.a. ook coaching en feedback, het leren van praktijkervaringen uit het werk (ervaringsleren) en het uitdragen van je inzichten voor nodig zijn. Een omgeving waarin medewerkers gezien worden als het belangrijkste kapitaal, niet om uit te buiten maar om tot bloei te laten komen.

Zo'n omgeving gecombineerd met het vermogen om om te gaan met tegenslagen, de wil om hard te werken en doelbewuste training zijn naar mijn mening het belangrijkste pijlers om je talent tot bloei te laten komen.

Geef een reactie